Balkongstök!

Dags att komma med lite uppdatering här på lilla bloggen. Det var ju ett tag sedan. För även om jag inte har skrivit här så händer det ju saker på min älskade balkong ändå.

För lite drygt en vecka sedan stökade jag runt här ute genom att ha leka bläckfisk, skapa kaos, sätta om mina tomatplantor, vattna mina pelargoner och återställa ordningen igen(nästan).

Ni som eventuellt har läst här på bloggen innan vet kanske att jag förra sommaren kämpade med mina armeringsnät. Det tog lite tid innan jag fick upp dom. Det ena behövde jag några bra krokar till som jag inte behövde göra hål för. Några med bra klister med andra ord. Det hittade jag… Men det var bara det att när värmen kom så blev klistret mjukt och mitt nät rasade ner… Grrr!! Sååå drygt. Det andra behövde jag fixa ett hål för och några bra krokar. Det lyckades jag med och det nätet hänger (som tur är) kvar. Där klättrade min gurka förra året så det blev riktigt bra.

I år skulle jag då försöka få upp det nätet som rasade ner. Och då helst komma på ett bättre sätt så det ska hålla. Tänka, tänka… Och tänk att jag kom på det. Jag hade ett nät till på vinden och kom på den briljanta idéen att typ ställa de två näten på varandra.

Det var nu man skulle varit bläckfisk. Hålla och knyta samtidigt kan vara trixigt.

Sagt och gjort. Jag hämtade ner det andra nätet. Knöt fast det första i staget som håller balkongen (hmm…) och sedan knöt jag fast det andra på det första och även det i staget på lagom höjd. Voila! Fix och färdigt. Ja, lite knöligt var det för jag hade egentligen behövt ett par armar till. Skam den som ger sig. Men att jag inte kom på detta förra året. Så mycket huvudbry och letande jag sluppit då. Haha… Jaja, nu är det på plats i alla fall och jag är jättenöjd.

Den vanliga kaosen när jag gör något på balkongen.

När det väl var på plats så fick mina stackars tomatplantor äntligen nytt på fötterna. De hade fått vänta alldeles för länge egentligen. Men nu så…

Tomaterna får nytt på fötterna.
Färdigplanterat för denna gång.

Lite smultronplantor som jag fick när jag fyllde år blev också omplanterade till kruka. Samt några kryddväxter jag köpte när jag var och hälsade på mina föräldrar.

Så var det bara städningen kvar så ordningen blir återställd igen.

Ordningen återställd.

Blev så nöjd när allt var klart. Har jag sagt att jag älskar min balkong!?

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s